Zingeving, religie, spiritualiteit.

Als je het hebt over tegenslag, verdriet, als je leven niet gaat zoals je wilt, dan ontkom je niet aan de zingevingsvraag.

§Waarom overkomt mij dit?
§Waarom nu?
§Waarom ik?
§Waarom?Is er een God? Is er meer tussen hemel en aarde? Is er leven na de dood? Kan het zijn dat ik een overledene nog waarneem? Kan reďncarnatie waar zijn? Heb ik hier iets te leren? Waarom gebeuren er van die onrechtvaardige dingen? Hoe kan ik hier mee verder? Hoe kom ik hier uit?

Allemaal vragen die uit kunnen komen bij het thema zingeving, geloof, spiritualiteit.

Hoe je in de wereld staat en hoe je denkt of gelooft,
is bepalend voor hoe je omgaat met tegenslagen.


Geloof kan heel troostend zijn, maar als er net een dierbare is overleden of je hebt te maken met andere tegenslagen, dan kun je gaan twijfelen, dan kun je teleurgesteld of zelfs kwaad zijn op God. Waar is Hij in deze moeilijke tijd? Waarom heeft Hij dit laten gebeuren?
Soms ben je in roerige tijden helemaal de draad kwijt, voel je je in de steek gelaten en weet je in de chaos van gevoelens niet meer wat je nu eigenlijk gelooft of hoopt.

Ook als je niet in een God gelooft, krijg je te maken met vragen rond zingeving. Waarom ben ik hier? Heeft het zin allemaal? Waar doe ik het voor? Waar haal ik de kracht vandaan om verder te kunnen?

Religie, spiritualiteit en zingeving komen bij mij in de praktijk vaak ter sprake
Het zijn belangrijke thema’s bij het weer oppakken van je leven.

Ik heb natuurlijk de wijsheid ook niet in pacht. De waarheid kan ik je niet vertellen, maar we kunnen wel op zoek gaan naar JOUW waarheid.
Zingeving
Praktijk voor Psychosociaal werk, rouw- en verliesbegeleiding voor volwassenen en kinderen